ТУШ "Тоза Драговић"

Трговинско угоститељска школа

ТЕКСТИЛНА СТРУКА

Презентације су преузети са сајта Универзитета Сингидунум -Београд.

US – Oснови графичког дизајна – практикум

1.Осниви графичког дизајна

2.Елементи и принципи дизајна

3.Оптичке илузије, композиција и формат

4.Увод у типографију

5.Dизајн амбалаже

6.Brending

7.Принципи оглашавања

8.Корпоративни визуелни идентитет

9.Основи припреме за штаампу

Текстилна влакна-београдска политехника

Обука за израђивача текстилних производа за домаћинство

ТЕОРИЈА ФОРМЕ

ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

НАГРАДЕ НА ЛИКОВНИМ КОНКУРСИМА

ШКОЛСКА 2013/2014

17.02.2014.  Црвени крст Министарство просвете школска управа Крегујевца организовали су ликовни конкурс на тему „ Дан без дуванског дима“, учествовали су ученици II године (техничар – моделар одеће ) и III и IV година ( дизајнери одеће). Црвеном крсту достављено је 16 радова. Награђена ученица је Јелена Борисављевић  III11 (дизајнер одеће). Ученица је награђена таблет рачунаром.

Радови ученика који су учествовали на овом ликовном конкурсу: jelena b

20.02.2014. На међународном ликовном конкурсу „ Мали Битољски монмартр 2014“. Која је расписала република Македонија, учествовали су ученици I, III, IV године (дизајнери) и II године (техничар моделар одеће). На овом конкурсу послато је 38 ученичких радова. Радови ученика који су учествовали на овом међународном ликовном конкурсу нису награђени:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

04.04.2014.  На ликовном конкурсу који је расписао Црвени крст Србије (Крагујеваца) на тему „ Вода извор живота“ учествовали су ученици III године (дизајери) и II година (техничар моделар одеће ). Црвеном крсту у Крагујевцу достављено је 9 радова. Најбољи радови биће на изложби „ Хуманизам у дечијем стваралаштву“ маја 2014 године. Награђени ученици су Никола Борисављевић II2 (aранжер у трговини ) и Маријана Марковић II10 (техничар моделар одеће).

Nagradjen Dobar1

10.04.2014.  На ликовном конкурсу „ Дан ћирилице Баваниште 2014“, а на тему „Светиња“ учествовали су ученици II године (моделари одеће) и III година (дизајнери одеће). На овај ликовни конкурс послато је 6 радова и једна осликана и извезена марамица. Најбољи радови биће награђени на дан Светитеља Ћирила и Методија, маја 2014 године. Радови ученика који су учествовали на овом локовном конкурсу:

аDobar2 Dobar Dobo25.04. 2014. Град Крагујевац, Министарство просвете – школска управа Кргујевац. Поводом Дана планете земље у сарадњи са Центром за еколошко образовање и одрживи развој. Расписао је наградни конкурс за ликовне радове на тему „Мислим природно, значи постојим“. На овом ликовном конкурсу учествовали су ученици III године (дизајнери одеће). Послато су 4 рада. Специјалну награду на овом ликовном конкурсу добила је ученица III године Јелена Борисављевић III11 (дизајнер одеће).

Радови ученика који су учествовали на овом ликовном конкурсу:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

На сајму рукотворина који је одржан у Епaрхијском дому 26.04.2014 године, а под покровитељством удружења „ Арт  Манија“ и рада Крагујевца своје радове преставило је око 50 излагача из Крагујевца и више градова Србије.

Ученици наше школе дизајнери одеће III  и  IV године, посетили су овај сајам са професорима и учествовали на радионицама „ Декубаж технике“ и осликавања предмета од стакла.
Слике са радионице:
15.05.2014. године на ликовном конкурсу који је расписао Технолошки факултет у Лесковцу, на тему: „ Савремени модели инспирисани орнаментима народне ношње“.
Радови ученика који су учествовали на овом ликовном конкурсу:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Picture 006

РАДОВИ УЧЕНИКА

ТАШНЕ

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

МАСКЕ

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

ОБУЋА

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

ШЕШИРИ

 

На традиционалном  литерарном и ликовном конкурс „Доста су свету једне Шумарице“ стигло је преко 1.000 радова ученика из свих градова Србије, као и БиХ.Међу ликовним радовима, рад ученице, Маријана Мирковић II/10 моделар одеће освојио је другу награду.

http://www.rtk.co.rs/kultura/item/13152-zavrsen-konkurs-dosta-su-svetu На ликовном конкурсу  “ Богородице Дјево, благословена си ти међу женама“  расписаном  поводом прославе Госпојинских свечаности, расписаном од стране Школске управе, града Крагујевца и Шумадијске епархије, ученице Јелена Борисављевић и Јована Воштић ( III/11) награђене су петодневном екскурзијом за ученике (Крагујевац-Солун-Уранополис).  Путовање је финансирао град Крагујевац. Наградно путовање је реализовано у периоду од 06. до 10.09.2013. год.. Слике говоре о лепоти, значају и важности овог наградног путовања.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

На ликовном конкурсу “ Богородичино коло – венац хришћанских врлина“,  расписаном од стране Школске управе, града Крагујевца и Шумадијске епархије, учествовале су ученице Јелена Борисављевић,  Невена Вранић, Јована Петровић и Јована Воштић ( III/11) и Анђела Благојевић ( II/10).

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ученицама наше школе,  Јелени Борисављевић   и Невена Вранић    на завршним Госпојинским свечаностима одржаним 20.09.2013.  уручене  дипломе за  освојена места на ликовном конкурсу. Јована и Јелена су ученице одељења III- 11, дизајнери одеће.  

ШКОЛСКА 2012/2013 14.02.2013.

На ликовном конкурсу поводом Дана заљубљених на тему „Љубав је срећа која се узајамно даје “ учествовали су ученици наше школе. Награђени су радови: Борисављевић Јелене и Вранић Невене, ученица II/11 а сви остали радови су похваљени.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

27.01.2013. На ликовном конкурсу поводом школске славе Свети Сава књигама су награђени ученици:

  1. место Гарић Ивана IV/4
  2. место Борисављевић Јелена II/11
  3. место Вранић Невена II/11

Похваљује се рад Николе Живковића, ученика I/7

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

01.11-18.12.2012 год..Компанија  FIAT аутомобили и културни дизајн центар Београд расписали су креативни конкурс, ликовна решења за 4 сувенира-мајице, магнете, привеске за кључеве и јелкице за освежење аутомобила на тему  FIAT 500L Proudly Serbia .На овом конкурсу учествовали су ученици наше школе 2 и 3 година дизајнери).

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: