ТУШ "Тоза Драговић"

Трговинско угоститељска школа

Партнери на пројекту

PrintGrbskoleТрговинско угоститељска школа „Тоза Драговић“

НАЗИВ  ПРОЈЕКТА: „New skills for the new world“ 

РОК ТРАЈАЊА: 01.10.2017 – 30.09.2018.год.

ПРОЈКТ  ПАРТНЕРИ

Пројект партнери долазе из Охрида, Македонија и Мадрида, Шпанија.

image001ОУТУ „Ванчо Питошески“ је средња школа за туризам и угоститељство. Школа је основана 1960. године. Активност ове школе је образовање стручних занимања на пољу туризма и угоститељства.

Наша средња школа је активно учествовала у реализацији пројекта „tour.reg“, који је финансирала влада Републике Аустрије у координацији са Министарством образовања и културе Републике Македоније. Аустријски стручњаци су обавили стручну обуку наших наставника, а наши наставници су такође посетили неке стручне школе у Аустрији са једним јединим циљем-размена заједничких идеја и искустава у вези са процесом рада између школа.

Постоји пет профила ученика у нашкој школи

– Конобар

– Кувар

– Рецепционар

– Кетеринг рецепционар

– Кетеринг рецепционар за сеоски туризам

image003Имамо 33 наставника, од којих су њих 12 наставници стручних предмета. Сваки од њих има одређене квлификације, вештине и искуство у својој професији.

ADEFIS је основана као непрофитна огранизација како би промовисала једнакост и удруживање међу младим људима, развијајући пројекте и програме у циљу спречавања дискриминације по било ком основу: рођења, расе, пола, религије или личног и друштвеног статуса, како је и наведено у Уставу Шпаније; ова организација такође промовише имплементацију пројеката и програма за заштиту животне средине, одрживи развој, културу, промоцију волонтирања и свест о Шпанији, европским земљама и земљама трећег света. Такође, организација је основана како би промовисала развијање сарадње, као и заједнички развој у земљама са ниским дохотком по глави становника и екстремним сиромаштвом.

Ова организација је специјализована за лични и професионални развој кроз друштвено образовне методе које се заснивају на неформалном образовању, како на европском, тако и на регионалном нивоу. Високо је квлификована на друштвеном пољу и има велико искуство у компјутерској индустрији. Главно седиште ове организације има две просторије које се налазе у улици у пословном делу Las Rozas-a, а део кирије субвенционира Градско веће Las Rozas-a.

Advertisements
%d bloggers like this: